• Uw winkelmandje is momenteel leeg

De populariteit van de ukulele is weer aardig toegenomen. Zo ook het aantal merken. Nu is het onmogelijk om alle merken te voeren en dus moet daarin een keuze gemaakt worden. Goede ukulele merken, wat versta ik daaronder?

Ik heb vooral gekeken naar merken waar ik volledig achter kunnen sta. Een instrument dient ten alle tijden te voldoen aan bepaalde eisen om ook voor een instrument te kunnen doorgaan. Dat geldt ook voor de voordelige ukuleles. Ook die moeten bespeelbaar zijn en goed te stemmen. Een goede prijs / kwaliteitsverhouding voorop.
Ik hebben dus gekozen voor echte instrumenten en dat in elke prijsklasse. Mijn winkel is een paradijs wat ukulele betreft. Maar ook bewust bepaalde merken en types niet in mijn assortiment. Waarom bepaalde merken niet? Deze ukulelemerken maken geen indruk op mij, in de prijs kwaliteit verhouding, zijn vaak te zwaar gebouwd, een heel goed gitaarmerk hoeft nog geen goede ukulelebouwer te zijn.


aNueNue

aNueNue is geen onbekende in ukulelewereld. Na maanden is het gelukt om dit merk naar Nederland/Benelux te krijgen. aNueNue durft te zeggen dat ze beterklinkende ukuleles maken. De Balans van de tonen zijn uitzonderlijk goed, enorm veel sustain op de tenor modellen. Voor fingerstyle liefhebber is dit zeker een merk om te overwegen. De Bird modellen lijkt onevenaarbaar in de toch al best wel hoge prijsklasse. De pickups zijn ook erg goed. verdiep je maar eens in air air pickup, wat ik erover kan vinden is dat er niets beters te krijgen is op dit moment. Ukuleleplein ukulelespecialist is dus ook aNueNue ukulele dealer.


Millar ukulele in Nederland?
Millar maakt in een kleine werkplaats in Taiwan opmerkelijke ukuleles, Ik ben trots dat ik deze mooie kwaliteit naar Nederland heb kunnen halen. De prijzen lijkt op het eerste gezicht hoog maar dit is echt waar voor zijn geld. Millar is in staat om mee te kunnen komen in nog een duurdere prijsklasse.


Joek Ukelele

Ik spreek met de hele mooie ukulelemakers die ook ukuleles gemaakt hebben of nog maken voor hele grote bekende ukulele merken. Als ik iets niet kan vinden in de ukulelemarkt dan laat ik het zelf maken. Joek is mijn eigen merk, je kunt ervan op aan dat ukuleles onder dit merk echt interessant zijn in prijs kwaliteit, maar vooral ook echt heel goed klinken. Voordeel is dat bij Joek geen tussenhandelaren zitten en daardoor is de prijs ook nog een erg scherp.Ohana
Ohana is een tijdje weggeweest in Nederland. Gelukkig heb ik het weer naar Nederland kunnen halen. Ik Ben dan ook de enige Ohana dealer in Nederland!

Snail ukulele

Snail Ukuleles is een Chinees bedrijf met oog voor kwaliteit, stijl en prestatie.

In termen van kwaliteit en waardoor ze goed opvallen, is het duidelijk te zien ... De gewelfde ruggen van de ukeleles helpen echt om de zoete toon die ze produceren te projecteren en de gebruikte stemmechanieken helpen de ukeleles echt om in harmonie te blijven en nauwkeurige afstemming mogelijk te maken. De aandacht voor detail, het gevoel en de speelbaarheid.


Kala ukulele

Wil je een Kala ukulele kopen. Ik ban ook Kala ukulele dealer! Ik heb de interessantste modellen geselecteerd. Ben je opzoek naar een model dat niet op mijn website staat? laat het me dan weten, dan kan ik dat voor je bestellen.

Een bekende Kala Artiest uit Nederland is Boris Mogilevski (alias: Spice.uke). In 2023 was Boris te gast op Nederlands inspirerendste ukulelefestival Dutch Uke Day!


Kai Ukulele
Met Kai Ukulele mag ik met trots zeggen dat ik een fantastisch kwaliteit voor een gunstige prijs heb binnengehaald! maar dat is natuurlijk niet alles want daar worden wij als ukulele fanaten niet zo warm van. Van wat dan wel? Houtsoorten als mango en walnoot. Maar het allerbelangrijkste de klank, Nooit eerder was de klank van de ukulele zo goed waarneembaar! Kai Ukuleles zijn gebouwd met een tweede klankgat op het bovenframe. Nooit eerder heb je het geluid van een ukelele zo direct waargenomen.


Flight ukulele
Flight is meer dan alleen een trendy merk. Door nieuw en jong talent van over de hele wereld te steunen is er een gevoel van gemeenschap ontstaan. Liefhebbers van het merk worden daarom ook Flighters genoemd. Ukulele artiesten die Flight een warm hart toedragen zijn onder andere Elise Ecklund, Dani Usero, Gaby Den Hertog, Enelyn en Marty Dominguez. Flight is ook bijzonder actief op social media. Zo kun je met jouw Flight ukelele in de picture komen met de hashtag #flightukulele. Let your music take flight!

Ukuleleplein is official Flight dealer!

Baton Rouge ukulele
Ik selecteer alleen interessante modellen van Baton Rouge. zoals de 8 snarige tenor en de Bariton op dit moment. Mocht je een bepaald model zoeken laat het me weten. Ik kan ook gitaren leveren!

APC- INSTRUMENTS  (Antonio Pinto Carvalho)

Dit merk komt uit Portugal. Deze ukuleles worden grotendeels met de hand vervaardigd door echte vakmensen. Men gebruikt hoofdzakelijk solide acacia voor de klankkasten, Europees gecertificeerd hout. De acacia is familie van koa. Om die reden spreekt men ook wel over koa, maar deze houtsoort komt alleen voor op Hawaii. Wij spreken dus over acacia. 
Van sopraan ukulele tot aan bariton. Prachtig en vooral ook zorgvuldig afgewerkte instrumenten. Naarmate deze veel bespeeld worden, zullen zij zich verder openen. De klank zal in rijkdom toenemen en ook het volume zal nog groeien. 
Dit type instrument dient als het ware te worden ingespeeld.
Een ukulele van APC is een prachtig bezit.


Mahimahi
Dit merk komt uit China. Mahimahi is het bewijs dat er in China ook geweldige instrumenten worden gemaakt. Van de meest prachtige houtsoorten worden zeer vakkundig top ukuleles gemaakt. 
Het spreekt voor zich dat die in een bepaalde prijs categorie gaan vallen en niet op een pallet in de super worden aangeboden.
Maar Mahimahi maakt ook serieus te nemen starters ukuleles. Voordelige instrumenten van mahonie (gelamineerd) die wel goed gemaakt zijn. Daardoor zijn deze ukuleles ook goed te stemmen en prettig te bespelen. En dat is toch wat je van een instrument ook mag verwachten.

Flea & Fluke
Deze merken komen van de Magic Fluke Co. uit de U.S.A.
Zowel qua vormgeving als met de gebruikte materialen zette dit bedrijf de ukulele wereld op z'n kop. Klankkast en toets gemaakt van abs molded materiaal en een bovenblad in alle kleuren van de regenboog. Dit was toen NIEUW. 
Maar toen ook Bette Middler nog op een speciaal voor haar gemaakte Flea ukulele ging spelen in haar shows en op tv ging het snel. De instrumenten waren niet aan te slepen.
Door het gebruikte materiaal zijn de Flea en de Fluke ukuleles met een indrukwekkend geluid en volume. En tevens ook zo goed als onverslijtbaar. De serieuze speler die op zoek is naar iets bijzonders mag hier gerust even bij stilstaan.

KoAloha Opio
De Opio serie van KoAloha is inmiddels geëvolueerd naar een mooier uiterlijk en met een klassieke grote heldere toon waar KoAloha bekend om staat. Ze hebben nu deze prachtige volledig solide acacia body in een licht glanzende afwerking, waardoor ze bijna niet te onderscheiden zijn van hun Hawaiian Koa-lijn.

The Rebel Ukulele
Rebel is het gelukt op een extreem opwindende ukuleles te maken.
Met een geheel solide mangohouten body en een prachtige afwerking.
Klinkt en voelt geweldig en het volume is indrukwekkend!
The rebel komt overigens uit de koAloha keuken!

Pono ukulele
Op dit moment heb ik alleen de Pono pineapple concert en de Bariton ukuleles. Andere modellen kan ik wel leveren.

Brüko (Brueko ukelele)
In een kleine werkplaats in Duitsland worden echt mooie ukuleles gemaakt. Ik ben trots dat ik dit mooie merk mag verkopen.
De magie van de sopraan, je voelt het duidelijk bij dit merk. alleen volledig massief. firma bestaat al 100 jaar en kenmerkt door de pracht van eenvoud.
Ukuleleplein is de ukulelespecialist en Bruko mag natuurlijk niet ontbreken in het ukulele assortiment!


Mahalo
Dit is een "oud" merk, afkomstig uit China. Vooral bekend geworden door de ultra voordelige en in allerlei kleuren uitgevoerde ukuleles. Bepaald geen indrukwekkende kwaliteit, maar wel goedkoop.
Aan de andere kant heeft Mahalo er wel voor gezorgd dat er een heleboel ukulele spelers zijn bij gekomen. Dat is zeker wel weer hun verdienste. Zij maken nog steeds hele voordelige instrumenten, maar inmiddels ook diverse model lijnen die voor de serieuze speler interessant zijn. En die instrumenten treft u dan ook bij ons aan.

Korala
Sinds begin 2019 heeft dit merk een compleet nieuwe serie gebracht voor hun sopraan en concert modellen. Prachtige -solide- houtsoorten zoals mango en spruce. De afwerking is naar een veel hoger niveau getild zoals ook de gebruikte materialen en stemmechanieken. Hiermee is Korala een nieuwe weg ingeslagen. De meeneem ukulele voor vakanties aan strand, stad of bergen. 

KAUAI ukelele
Genoemd naar een prachtig eiland van Hawaï. Desalniettemin wel in China gemaakt. We weten inmiddels al lang dat ze in China ook hele goede instrumenten kunnen maken, maar we realiseren ons ook dat daar dan een ander prijskaartje aanhangt.
Ukelele snaren vervangen

Van tijd tot tijd zullen de snaren vervangen dienen te worden. Nu zijn er verschillende merken snaren en dat betekend dat je kunt kiezen.
Naar ons idee bestaat de "beste" snaren set niet. Snaren is iets heel persoonlijks. Daar komt nog bij dat slechte snaren in feite niet worden gemaakt. 
Elk merk heeft zo zijn voordelen. De voordelige ukuleles worden vaak geleverd met Aquila snaren. In de regel is dat een goede keuze. Aquila snaren geven een ukulele vaak iets meer volume en droger geluid.

Aquila is de marktleider als het gaat om ukulele snaren. Diverse series waaronder de Red, Nylgut en super Nylgut. Voor ieder wat wils.

Martin maakt ook enorm fijne snaren die prettig klinken en lang mee gaan. Zij zijn iets of wat dunner dan Aquila en dat kan voor spelers fijner zijn.


Fluorocarbon snaren: Daar zijn veel soorten in vraag naar de beste snaren voor jou type ukelele. ik heb inmideels bijna alles getest op bijna alle soorten ukuleles. Natuurlijk blijft snaarkeuzen heel persoonlijk.


La Bella is vooral bekend in de wereld van klassieke gitaristen, maar ook voor ukulele maken zij mooie sets van nylon.


Lees  mijn blog over snaren of kijk de "Snarenspecial" op Ukuleleplein Youtube!


Hoe stem je een ukelele?
Zoals elk snaarinstrument zal ook een ukulele regelmatig gestemd moeten worden. Iets dat met name door starters nog wel eens wordt vergeten. Er bestaan apps voor op jouw smartphone waarmee je jouw ukulele kunt stemmen, maar dan dient het rondom jou wel helemaal stil te zijn. Want anders werkt het niet lekker.
Een stemapparaat is de beste oplossing. Dat hoort in feite bij de uitrusting van elke ukulele speler.
Nu heb je een grote hoeveelheid stemapparaten en die doen allemaal hetzelfde en zijn ook allemaal even goed. Dus hebben wij een keuze gemaakt.
Ik verkoop het liefst de Boston BTU-150. Een super klein en dus handig te gebruiken stemapparaatje.
Je plaatst het op de kop van jouw uke en dan gaat ie automatisch aan. Dan stemmen. Klaar?
Dan haal je het stemapparaatje er weer af en gaat ie automatisch uit.