Ukulele docent Evelyn Brouwers

Regelmatig spar ik met Evelyn, we praten hoofdzakelijk over onze gedeelde passie voor de ukulele maar vooral hoe we kwaliteit kunnen bieden in het aanbod van ukuleles en scholing.
Soms lijkt de ukulele een ondergeschoven instrument, samen met Evelyn wil ik de ukulele op een hoger level tillen en een leuke beleving er omheen maken.
Ook krijg ik heel veel vragen van mijn klanten voor tips en trics, ik kan daar een heel eind ondersteuning bieden. Mijn mening is dat iedereen het op zijn eigen manier in kan vullen. Evelyn kan als zeer gedegen muziekdocent daar enorm op elk niveau enorm ondersteunen.
Voor Ukuleleplein klanten heb ik een speciale kortingscode!

Om kennis te maken met Evelyn kun je kijken voor:

Gratis Ebook met Videolessen

7 Unieke Ukelele Lessen met Duidelijke Video’s


>>>klik hier<<<

Gelamineerde beginners ukulele
Kun je het beste beginnen met 'Nylgut' snaren. 'Fluor Carbon' kan ook maar het verschil zal minimaal zijn.

Ukulele met solide bovenblad
Kun je het beste beginnen met 'Fluor Carbon' snaren. Ook ukulele met exotisch hout kunnen 'Fluor Carbon' snaren het verschil maken.

Ukulele met solide bovenblad en/of koa
Probeer dan ook eens 'Nylon' of 'black nylon' hierdoor krijg je een unieke sound.

Experimenteren
Verschillende soorten snaren proberen is altijd aan te raden dan kom je erachter welk materiaal het beste werkt voor uw instrument en muziekstijl. Zo kun je ook eens natuurlijke darmsnaren proberen.

Snaren vervangen
Afhankelijk van hoe veel je speelt adviseer ik niet langer dan 1 jaar met een set snaren te spelen. Het is immers altijd weer genieten, nieuwe sprankelende snaren.

Fluor carbon
Ook wel bekend als visdraad geeft meestal meer volume en helderder geluid.
Eigenschap van 'Clear Fluorocarbon' zijn vaak helderder en dynamischer.

Nylon
Niet voor beginners, deze rekken veel in het begin en kan erg tot frustratie leiden van de beginnende speler. Maar is na een tijdje erg onderhoudsvriendelijk qua stemmen.

Low-G
Een low-G op ukulele kan ook, klinkt lekker warm.
Wel vinden we dat een low G beter tot zijn recht komt met barre akkoorden. En mocht je ergens nog een ukulele hebben liggen is dat natuurlijk een leuke afwisseling.

Snaren door bovenblad
Bij APC ukulele inmiddels bijna standaard.
De snaren door het bovenblad 'boren' hierdoor dragen de snaren nog beter tegen het bovenblad.

Ukulele Snaaradvies
Met de vele gesprekken met Andre Hendriks én veel proberen heb ik door de jaren veel snarenkennis opgedaan. Vragen,opmerkingen of aanvullingen zijn altijd welkom.


Ukelele kinderliedjes

Als onderwijzer ken je het waarschijnlijk wel, je wilt kinderen ook muziekkennis bijbrengen.
Samen zingen en muziekmaken in de klas is belangrijk voor allerlei dingen. (teveel op op te noemen:)

Hoe makkelijk en toegankelijk kinderliedjes eigenlijk zijn des te lastiger om ze te vinden.

Dat ondervond Inge van Kemenade ook. Ze zocht er enkele uit en zette de instructievideo op Youtube. Al snel begonnen er andere juffen en meesters te kijken en ze krijgt heel vaak leuke reacties.


Traditionals als: De wielen van de bus, Ik zag twee beren, Deze vuist op deze vuist, hoofd schouders knie en teen, wij maken een kringetje, Cowboy Billy Boem en nog veel meer!


Met trots mag ik zeggen dat ze ook liedjes gaat spelen op Mahilele bluebird!
Een geweldige ukulele die tegen een stootje kan, er leuk uitziet, zeer goed bespeelbaar is, en ook nog eens lekker klinkt.

link naar haar youtubekanaal:
https://www.youtube.com/channel/UC1iZetVTDKJDeEt9AMOSqJQ


akkoorden van enkele eenvoudige liedjes
https://ukuleleplein.nl/liedjes/index


Mahilele bluebird: https://ukuleleplein.nl/store/product/mahilele-bluebird


Schermafbeelding 2020-08-27 om 123532png
Mahimahi 7M serie

Mahimahi 7 M mooie volhouten serie in ons assortiment. Het sopraan model is al jaren zeer populair, de concert en tenor hebben alles in zich om dat ook te kunnen worden. de klankkast is gemaakt van volledig solide mahonie. Brug en toets van palissander. Bespannen met Aquila snaren. De ukulele is goed gemaakt en daardoor ook ultra licht en dat komt het speelcomfort weer ten goede.

Menno "De Ukuleleman"

  • Onderhoud
  • Advies
  • Reparaties
  • Afstellen van ukulele
  • Draagriem aan ukulele maken
  • Workshops
  • hals behandelen
  • fretten vlakken
  • Snaren vervangen
Dit zijn allemaal dingen waar je bij Menno "De Ukuleleman" terecht kunt!


Tip van De Ukuleleman! gebruik nooit citroenolie (!) op je fretboard van je ukulele.
Hierdoor gaat het hout nog sneller uitdrogen en kunnen de fretten loskomen.

Ukulele gestemd gekocht?

Iets waar beginnende spelers vaak helemaal niet bij stil staan, is wel het feit dat je een ukulele zo nu en dan moet stemmen.
Zoals elk snaarinstrument dient ook een ukulele van tijd tot tijd gestemd te worden. Zeker in het begin, met nieuwe snaren blijf je de eerste dagen regelmatig stemmen. Na een dag of drie, vier is de rek er wel uit en dan blijft het instrument goed op toon. Maar door temperatuur verschillen bijvoorbeeld zul je af en toe toch moeten stemmen.                                                                                          Het stemmen kan met een app op je smartphone. Nadeel daarvan is dat er geen andere omgevingsgeluiden mogen klinken, want dan werkt het niet. Je kunt ook ouderwets stemmen met een stemvork. Maar de meest eenvoudige en uiterst nauwkeurige manier is met een stemapparaat. Daar zijn er heel veel van en die doen het allemaal perfect, zolang er een batterij in zit. Om die reden hebben wij bij het Ukuleleplein twee type stemapparaten: de Boston 150 eenvoudigste model en de iets luxere Boston 200. Een super handig en klein apparaat. Het ideale stemapparaat. Onmisbaar ding voor elke speler.
 

Barré akkoorden ukulele

Barre akkoorden is eigenlijk een kwestie van schuiven van een patroon.
Het eerste barré akkoord wat je leert is bijv. Bb. Schuif deze 2 vakjes omhoog en je hebt een C!
Zie hiernaast hoe het werkt in een schema.
Ukulele stemming is in voorbeeld gCEA

Wat is een Bariton ukulele?

De kleinste ukelele is de sopraan ukelele, een maatje groter heet de concert ukelele, daarna komt de tenor ukelele. De maat die daarna komt – de bariton ukelele – is een aparte in de familie. Omdat deze ukelele een stuk groter is, moeten de snaren anders gestemd worden. Zo is de stemming van de Bariton DGBE (onderste 4 van gitaar)

Put Your Records on ukulele cover - Noanna (original Corinne Bailey Rae)


Noanna test de Mahimahi MS-ST2 door middel van zinderende ukulele cover!

Welkom.
Mijn naam is Menno van de Bruggen
Mijn grote passie is de ukulele. Dat prachtig mooi klinkende instrument dat ook zo veelzijdig is.
Na jaren van ukulele spelen kreeg ik de kans om deze webwinkel over te nemen van André.

Ik ga binnenkort alle ukuleles op youtube zetten zodat jullie goed kennis kunnen maken met mijn assortiment en de klank van de instrumenten.

Wil je een ukulele testen of zelf een review maken neem dan contact met me op.

WELKE UKULELE MOET IK KOPEN?

Hiernaast een kort filmpje. Over keuze van een ukulele.

Ukulele goedkoop kwaliteit beginners ukulele met een goede klank bax ukulele kopen drunen waalwijk oosterhout flight kaatsheuvel utrecht reparatie nijmegen den haag liedjes den bosch eindhoven groningen noord brabant Ukelele onderhoud afstellen zeeland winkel thomann kwaliteit goed instrument vakkennis goede service Amsterdam haarlem rotterdam leiden ukuleleclub paradijs  ukulele.nl muziekwinkel tilburg vlijmen land van altena strings winkel zeeland groningen friesland tweedehands korala kala apc ortega Carvalho islander Tanglewood ukelele top 10 beste ukulelewinkel apc instruments zeeland Ohana flightukulele afstellen arnhem speciaalzaak handgemaakt kala brand grote winkel veel keus speciaalzaak