• Uw winkelmandje is momenteel leeg

Gelamineerde beginners ukulele
Kun je het beste beginnen met 'Nylgut' snaren. 'Fluorocarbon' kan ook maar het verschil zal minimaal zijn.

Ukulele met solide bovenblad
Kun je het beste beginnen met 'Fluorocarbon' snaren. Ook ukulele met exotisch hout kunnen 'Fluorocarbon' snaren het verschil maken.

Ukulele met solide bovenblad en/of koa
Probeer dan ook eens 'Nylon' of 'black nylon' hierdoor krijg je een unieke sound.

Experimenteren
Verschillende soorten snaren proberen is altijd aan te raden dan kom je erachter welk materiaal het beste werkt voor uw instrument en muziekstijl. Zo kun je ook eens natuurlijke darmsnaren proberen.

Snaren vervangen
Afhankelijk van hoe veel je speelt adviseer ik niet langer dan 1 jaar met een set snaren te spelen. Het is immers altijd weer genieten, nieuwe sprankelende snaren.

Fluorocarbon
Ook wel bekend als visdraad geeft meestal meer volume en helderder geluid.
Eigenschap van 'Clear Fluorocarbon' zijn vaak helderder en dynamischer.

Nylon
Niet voor beginners, deze rekken veel in het begin en kan erg tot frustratie leiden van de beginnende speler. Maar is na een tijdje erg onderhoudsvriendelijk qua stemmen.

Low-G
Een low-G op ukulele kan ook, klinkt lekker warm.
Wel vinden we dat een low G beter tot zijn recht komt met barre akkoorden. En mocht je ergens nog een ukulele hebben liggen is dat natuurlijk een leuke afwisseling.

Snaren door bovenblad
Bij APC ukulele inmiddels bijna standaard.
De snaren door het bovenblad 'boren' hierdoor dragen de snaren nog beter tegen het bovenblad.

Ukulele Snaaradvies
Met de vele gesprekken met Andre Hendriks én veel proberen heb ik door de jaren veel snarenkennis opgedaan. Vragen,opmerkingen of aanvullingen zijn altijd welkom.


Eenvoudige kinderliedjes op ukelele

Wil je thuis, in de klas of bij het kampvuur eenvoudige liedjes op ukelele spelen?
Met 2 eenvoudige akkoorden speel je al een aantal leuke liedjes.
Deze liedjes kun je gebuiken in verschillende basisschool groepen.

Heb je vragen over ukelele les of kopen van een ukelele dan hoor ik het graag. Je mag altijd contact met me op nemen.

Ukulele les 1

Zelf ukulele leren spelen met online les? Er zijn veel mensen die zelf denken te weten hoe het allemaal moet en of internet afspeuren voor informatie. Goede online lessen of goed ukuleleadvies is helaas lastig te vinden. Hiernaast de eerste les die door iedere muziekdocent vergeten wordt. De ukulele is vaak nog het onderschatte muziekinstrumentje. Met allerlei ukelele tips help ik je graag opweg, ik heb ook nog andere tips op mijn youtube kanaal. bijvoorbeeld hoe moet ik aanslaan / strummen. Mocht je blij zijn met mijn tips? je mag me ook tips sturen;)

Kiss - Prince ukulele tutorial

Op mijn Youtube kanaal zijn ook ukulele tutorials te vinden.
Hier links Kiss van Prince op Flight antonia T ukulele.
Ook erg leuke cover voor op de Flight Centurion.
Mis niets en abonneer >>> YOUTUBE

Campervan ukulele sessies op youtube

Ik nodig ukulelespelers uit om een nummer te spelen bij mijn Volkswagen westfalia camper. Zo ga ik heel het land door en bezoek singer- songwriters of amateurs die een cover of eigen nummer op te nemen. Ik begon met deze serie omdat er tijdens de corona geen optredens gedaan mochten worden, het werd al snel een leuke serie.
Hieronder de eerste 10 delen. Eventueel kan ik ook meespelen de keuze is aan de gast.

Tranen met tuiten wordt er gehuild in het programma de Beste Zangers van de NPO. Bekende en minder bekende zangers vertolken elkaars liedjes en geven hier een eigen draai aan. Dit was de inspiratiebron voor onze eigen Beste Uke Zangers evenement. 

Een leuk, ongedwongen, gezellig evenement waarin we voor elkaar gaan optreden. Iedereen krijgt de gelegenheid 2 á 3 nummers ten gehore te brengen, natuurlijk mogen deelnemers ook samen zingen en spelen.

Wat is er mooier om de muziek met elkaar te delen in de mooie Achterhoek midden in de weilanden; alle ingrediënten voor een geweldige ervaring.

Na afloop van de optredens zal er ook ruimte zijn voor een jamsessie met een Beste Uke Zangers speellijst.

We hopen natuurlijk dat dit een nieuwe traditie zal gaan worden en dat dit een startschot zal zijn voor nog veel meer leuke uke evenementen. 

Zijn er nog plaatsen beschikbaar, stuur een mail met je setlist en geef je op voor een unieke ervaring.

 

Wanneer: 21 mei 2022

Waar: Barchem (Achterhoek)

Aanvang: 14.00 uur

Mail: marijekrijt@hotmail.com

Linkshandig en ukulele

Tja. Er bestaan geen linkshandige piano's. En alle pianisten krijgen dezelfde lessen. Het is dus net net hoe je het aangeleerd krijgt. In die zin is het grappig dat linkshandige ukulele spelers menen dat ze nooit rechtshandig kunnen spelen, terwijl ze vaak nog nooit een instrument hebben bespeeld. Voor beide handen wordt toch een stevig beroep gedaan op dezelfde fijne motoriek. Dat je met 'normaal' rechts spelen meer keuze in ukuleles hebt. Bij de goedkopere ukuleles maakt het minder uit, maar de duurdere ukuleles zijn wel degelijk niet symmetrisch geconstrueerd, omdat de dikkere C-snaar duidelijk anders trilt dan de dunne A-snaar. Dat vraagt aan de binnenkant om asymmetrische versterkingslatjes. Het is dus mooi dat er inmiddels zoveel keuze in linkshandige instrumenten is. Maar probeer als absolute starter eens rechtshandig. De kans is groot dat je in het begin net zo beroerd speelt als bij een linkse ukulele.

Tenor ukelele kopen

Tips voor het kopen van een (tenor) ukulele.

Als je overweegt een tenor ukulele te kopen dan moet je je afvragen waarom een sopraan of een concertmaat niet zou voldoet. Vaak zeggen mensen dat ze dikke vingers hebben maar het verschil met bijvoorbeeld concertmaat is minimaal. De ruimte tussen de frets zijn dan wel een fractie ruimer, maar de snaarspanning van een tenor is ook iets hoger, dit zorgt samen met de iets grotere klankkast wel voor meer volume. Al met al is voor een beginner toch een sopraan of concertmaat het overwegen waard. Een gevorderde speler zal goed uit de voeten kunnen met een Tenor. Een goede tenor kan ook verrassend warm gaan klinken door het monteren van een lage G snaar (low-G)

Hieronder een filmpje over de verschillen in bouw van hier als voorbeeld de Mahimahi tenoren.
En het verschil in geluid van high G/ low G.Ukelele kinderliedjes

Als onderwijzer ken je het waarschijnlijk wel, je wilt kinderen ook muziekkennis bijbrengen.
Samen zingen en muziekmaken in de klas is belangrijk voor allerlei dingen. (teveel op op te noemen:)

Hoe makkelijk en toegankelijk kinderliedjes eigenlijk zijn des te lastiger om ze te vinden.

Dat ondervond Inge van Kemenade ook. Ze zocht er enkele uit en zette de instructievideo op Youtube. Al snel begonnen er andere juffen en meesters te kijken en ze krijgt heel vaak leuke reacties.


Traditionals als: De wielen van de bus, Ik zag twee beren, Deze vuist op deze vuist, hoofd schouders knie en teen, wij maken een kringetje, Cowboy Billy Boem en nog veel meer!


Met trots mag ik zeggen dat ze ook liedjes gaat spelen op Mahilele bluebird!
Een geweldige ukulele die tegen een stootje kan, er leuk uitziet, zeer goed bespeelbaar is, en ook nog eens lekker klinkt.

link naar haar youtubekanaal:
https://www.youtube.com/channel/UC1iZetVTDKJDeEt9AMOSqJQ


akkoorden van enkele eenvoudige liedjes
https://ukuleleplein.nl/liedjes/index


Mahilele bluebird: https://ukuleleplein.nl/store/product/mahilele-bluebird


Schermafbeelding 2020-08-27 om 123532png
Mahimahi 7M serie

Mahimahi 7 M mooie volhouten serie in ons assortiment. Het sopraan model is al jaren zeer populair, de concert en tenor hebben alles in zich om dat ook te kunnen worden. de klankkast is gemaakt van volledig solide mahonie. Brug en toets van palissander. Bespannen met Aquila snaren. De ukulele is goed gemaakt en daardoor ook ultra licht en dat komt het speelcomfort weer ten goede.

Menno "De Ukuleleman"

  • Onderhoud
  • Advies
  • Reparaties
  • Afstellen van ukulele
  • Draagriem aan ukulele maken
  • Workshops
  • Hals behandelen
  • Snaren vervangen
Dit zijn allemaal dingen waar je bij Menno "De Ukuleleman" terecht kunt!

Ukuleletips van de Ukuleleman!Iedere euro die je aan een instrument uitgeeft daar krijg je iets voor terug.
Gebruik nooit citroenolie (!) op je fretboard van je ukulele.
Hierdoor gaat het hout nog sneller uitdrogen en kunnen de fretten loskomen.


Wilt u een ukelele kopen! ik geef graag advies via mail of whatsapp.
of uw tweedehands ukelele laten repareren of goed af laten stellen kan ook.

Ukulele gestemd gekocht?

Iets waar beginnende spelers vaak helemaal niet bij stil staan, is wel het feit dat je een ukulele zo nu en dan moet stemmen.
Zoals elk snaarinstrument dient ook een ukulele van tijd tot tijd gestemd te worden. Zeker in het begin, met nieuwe snaren blijf je de eerste dagen regelmatig stemmen. Na een dag of drie, vier is de rek er wel uit en dan blijft het instrument goed op toon. Maar door temperatuur verschillen bijvoorbeeld zul je af en toe toch moeten stemmen.                                                                                          Het stemmen kan met een app op je smartphone. Nadeel daarvan is dat er geen andere omgevingsgeluiden mogen klinken, want dan werkt het niet. Je kunt ook ouderwets stemmen met een stemvork. Maar de meest eenvoudige en uiterst nauwkeurige manier is met een stemapparaat. Daar zijn er heel veel van en die doen het allemaal perfect, zolang er een batterij in zit. Om die reden hebben wij bij het Ukuleleplein twee type stemapparaten: de Boston 150 eenvoudigste model en de iets luxere Boston 200. Een super handig en klein apparaat. Het ideale stemapparaat. Onmisbaar ding voor elke speler.
 

Download hier de lijntekening

Flight travel pimpen.pdf

Ukulele pimp wedstrijd!

Heb je als eens gedacht om een ukulele te pimpen? Doe dan mee met deze wedstrijd!
Maak een ontwerp en de leukste origineelste inzending wint een Flight travel naturel!

Inzendingen mag je mailen naar info@ukuleleplein.nl of plaatsen op ukuleleplein facebook tijdlijn of taggen op instagram. succes! actie loopt tot 10 mei 2021.

Barré akkoorden ukulele

Barre akkoorden is eigenlijk een kwestie van schuiven van een patroon.
Het eerste barré akkoord wat je leert is bijv. Bb. Schuif deze 2 vakjes omhoog en je hebt een C!
Zie hiernaast hoe het werkt in een schema.
Ukulele stemming is in voorbeeld gCEA

Wat is een Bariton ukulele?

De kleinste ukelele is de sopraan ukelele, een maatje groter heet de concert ukelele, daarna komt de tenor ukelele. De maat die daarna komt – de bariton ukelele – is een aparte in de familie. Omdat deze ukelele een stuk groter is, moeten de snaren anders gestemd worden. Zo is de stemming van de Bariton DGBE (onderste 4 van gitaar). Een akkoorden sheet kun je hieronder downloaden.

bariton ukulele akkoorden.pdf

Put Your Records on ukulele cover - Noanna (original Corinne Bailey Rae)


Noanna test de Mahimahi MS-ST2 door middel van zinderende ukulele cover!

Welkom.
Mijn naam is Menno van de Bruggen
Mijn grote passie is de ukulele. Dat prachtig mooi klinkende instrument dat ook zo veelzijdig is.
Na jaren van ukulele spelen kreeg ik de kans om deze webwinkel over te nemen van André.

Ik ga binnenkort alle ukuleles op youtube zetten zodat jullie goed kennis kunnen maken met mijn assortiment en de klank van de instrumenten.

Wil je een ukulele testen of zelf een review maken neem dan contact met me op.

WELKE UKULELE MOET IK KOPEN?

Hiernaast een kort filmpje. Over keuze van een ukulele.

Ukulele kopen goedkoop kwaliteit beginners ukulele met een goede klank bax shop webwinkel online kopen Drunen en Waalwijk Oosterhout flight kaatsheuvel utrecht reparatie nijmegen den haag liedjes den bosch eindhoven groningen onderhoud afstellen zeeland winkel thomann kwaliteit goed instrument vakkennis goede service Amsterdam haarlem rotterdam leiden ukuleleclub paradijs  ukulele.nl muziekwinkel tilburg vlijmen land van altena strings winkel Zeeland, Groningen, Friesland, tweedehands korala kala apc ortega Carvalho islander Tanglewood top 10 beste ukulelewinkel apc instruments zeeland Ohana flightukulele afstellen arnhem speciaalzaak handgemaakt kala brand grote winkel veel keus speciaalzaak. Noord Brabant ook klanten uit Belgie en Duitsland kerstliedje eenvoudig kerstlied akkoorden.